Ny info om corona

Till alla vårdnadshavare!

Idag har vi lyssnat till en ny presskonferens med bl a utbildningsminister Anna Ekström.

Skolan är fortsatt öppen för friska elever och personal

Fortfarande ska vi hålla skolan öppen för alla elever och personal som INTE uppvisar symptom på corona. Detta betyder att vi har undervisning precis som vanligt på skolan. Distansundervisning erbjuds för hemmavarande elever och personal. Se mer info nedan.

Symptom enl 1177
Stanna hemma om du har symptom som påminner om förkylning eller influensa. Detta gäller även om symptomen bara är lindriga.
Om du känner dig frisk behöver du inte stanna hemma, även om du bor med någon som är förkyld.

Du måste vara symptomfri två dagar innan du får återgå till skolan eller jobbet.
Har ni frågor angående det medicinska tillståndet ber vi er att vända er till 1177 eller primärvården.
Distansundervisning för hemmavarande elever och personal
För de elever och personal som uppvisar symptom och måste stanna hemma genomför vi undervisningen via nätet. Skolans rekommendation är att eleverna följer sitt ordinarie schema i sitt hemarbete. Allt arbete sker via classroom. Koderna till detta finns på skolans hemsida och sociala media. Vid frågor om skolarbetet hänvisar vi till respektive ämneslärare.
I dagens presskonferens poängterades det att detta inte är ett extra skollov. Alla vårdnadshavare uppmanades att ta sitt ansvar. Eleverna ska vara hemma och bedriva studier. Således vädjar vi till er om hjälp med att få era ungdomar att förstå att distansundervisningen är lika viktig som undervisningen i skolan.
Vi ber er också att ta ansvar för att ungdomarna, som stannar hemma från skolan på grund av symptom faktiskt stannar i hemmet och inte ger sig ut i samhället till kompisar eller dylikt.
Skolans café
Skolans café kommer att hållas stängt tills vidare då vi inte kan garantera säkerheten där. Påminn era ungdomar om att ta med egen fika om de känner behov av det.
Vi kommer att fortsätta att följa Folkhälsomyndighetens råd och hålla er uppdaterade kontinuerligt.
Annika Bertilsson          Susanne Erlandsson          Anna Eliasson
vd                                       rektor                                      skolsköterska
Tillbaka till aktuellt